Zomer

De Wondere Waterwereld

Waterdiertjes vangen met kinderen

 

Woensdag 5 juli van 14h tot 16h
Bij waterdieren denken we spontaan aan vissen of kikkers. Andere dieren onder het wateroppervlak zijn heel wat minder gekend. Benieuwd? Je krijgt alvast een antwoord op deze vragen:
- Zijn waterschorpioenen giftig?
- Mag je pootjebaden in een vijver met onechte paardenbloedzuigers?
- Zijn zoetwatervlokreeften lekker?
- Krijg je jeuk van watervlooien?
Wie langskomt kan zelf ‘op jacht’ te gaan in onze vijvers en deze dieren opvissen. We bekijken ze samen wat beter en geven je uitleg over hun leefwijze.
Deelnemen is gratis, inschrijven is niet nodig.

 

Herfst

Gezwam over paddenstoelen

Ga mee op paddenstoelenwandeling

 

Zaterdag 14 oktober van 14h tot 16h
Heksenboleet, prachtvlamhoed en duivelsei. Maar ook fluweelpootje, heksenboter en elfenschermpje. Allemaal namen van zwammen die groeien in en rond bossen in Vlaanderen. Ook in Bastion VIII vind je heel wat soorten. Een ervaren gids helpt ons deze ‘lookalikes’ van elkaar te onderscheiden. Hij maakt ons wegwijs in deze mysterieuze wereld, waar elfen en duivels perfect naast elkaar kunnen groeien…

Deelnemen is gratis, wel vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Winter

Bomen in de winter

Leer de bomen herkennen zonder bladeren

 

Zondag 3 december van 14h tot 16h
Ze zijn het hele jaar terug te vinden op dezelfde plaats en dat gedurende vele jaren. Soms wel honderden jaren lang. Bomen: in de lente genieten we van het nieuwe groen en de bloesems. In de zomer zijn het de nesten in de bomen en het rijpende fruit die de aandacht trekken. Prachtige kleuren maken ons blij in de herfst. En in de winter worden bomen vaak vergeten, alsof ze er niet staan. Volledig onterecht natuurlijk! Ook in dat kale seizoen valt er heel wat te vertellen over en te bekijken aan bomen. Wil je weten wat? Kom dan zeker langs.

Deelnemen is gratis, wel vooraf inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .